intercamper caravan comfort in gebruik

9 kampeerhacks

om uw leven gemakkelijker te maken

Er gaat niks boven kamperen; het zorgt voor ontspanning, vrijheid, en meer tijd voor gezin, familie en vrienden. Voor sommigen is het misschien leuk om te zwoegen tijdens een kampeervakantie – maar waarom zou u geen gebruik maken van een paar hacks om uw volgende kampeertrip nog gemakkelijker te maken?

Daarom hebben wij een lijstje opgesteld met de beste kampeerhacks van 2021.

  1. Maak een lantaarn

Wanneer u geen lantaarn heeft meegenomen op uw kampeertrip, kunt u deze altijd nog zelf maken met een zaklamp en een fles met water.

Als het donker wordt, kunt u de zaklamp vastbinden aan een kant van de waterfles, zodat het licht naar binnen schijnt. Hierdoor verandert de waterfles in een coole, lichtgevende bol, die licht verspreidt naar alle kanten van de tent. Deze zelfgemaakte lantaarn werkt perfect als u omgevingslicht nodig heeft.

  1. De vuilniszak

Het weer is heilig wanneer u gaat kamperen. Een ervaren kampeerder weet dan ook dat u nooit té voorbereid kan zijn voor alles wat Moeder Natuur te bieden heeft. Wanneer u warm en droog in uw tent zit, hoeft u zich nergens zorgen over te maken – behalve dan als u niet warm of droog kan worden omdat uw kampeertas en alles wat er in zit doorweekt is door de regen.

Dé oplossing: een vuilniszak. Stop in de binnenkant van uw kampeertas een vuilniszak, doe daar vervolgens al uw spullen in en knoop deze dicht. Hierdoor heeft u voor een paar cent gegarandeerd droge kleren en een droge slaapzak voor uw kampeertrip!

  1. Broodklipjes als wasknijpers

Broodclipjes, ook wel broodzakafsluitingen of broodzaksluiters genoemd, zijn één van de meest ondergewaardeerde producten die we kennen. Ze houden ijverig broodzakken gesloten, maar worden vrijwel nooit ergens anders voor gebruikt. Tot nu. Want het zijn hele goede vervangers voor knijpers, daarmee kunt u een hoop ruimte in uw kampeertas besparen. Met deze broodclipjes kunt u het natte wasgoed van de familie gemakkelijk ophangen aan de waslijn. Handig!

  1. Bevries waterflesjes

IJsblokjes meebrengen bij een kampeertrip kan voor problemen zorgen. Als het eten in de koelbox niet verpakt zit in plastic, wordt dit door het gesmolten ijs doorweekt en bederft het snel.

Als alternatief voor het gebruik van ijsblokjes, kunt u waterflesjes bevriezen en deze in de koelbox stoppen. Zij barsten namelijk niet als ze bevroren zijn, omdat waterflesjes tegen de uitzetting van bevroren water bestand zijn. Bovendien heeft u later, als het ijswater smelt, weer water om zelf op te drinken.

  1. Nooit meer last van muggen

Muggen kunnen een leuke kampeertrip volledig de das omdoen. Weten hoe u ze kunt verjagen, zonder muggenspray, is een handige vaardigheid om te verwerven.

Neem daarom de volgende keer dat u gaat kamperen een paar bosjes salie mee. Deze legt u op het kampvuur om te verbranden, laat dit vervolgens lekker roken en smeulen aan de rand van het kampvuur. Muggen worden namelijk van nature afgestoten door de rook van salie. Met een rokend stukje salie zult u dus veel minder last hebben van vervelende muggen!

Onthoud dat muggen vooral actief zijn bij zonsopgang en zonsondergang. Het beste is dus om wat salie te verbranden rond deze tijden.

  1. Eieren veilig meenemen

Eieren meenemen op een kampeertrip is een riskante zaak. Stel bijvoorbeeld dat zo’n ei breekt; dan heeft u én een zooitje in uw tas, én verliest u ook nog is dat ei.

Gebruik daarom deze kampeer hack; breek de eieren van tevoren en bewaar ze in een waterflesje. Dit kunt u op vele manieren doen. Als u weet dat iemand fan is van roerei, kunt u het ei goed door elkaar mixen en het vervolgens in een groot waterflesje opbergen. Bovendien kunt u melk, kaas of kruiden toevoegen naar uw voorkeur.

Zorg er wel voor dat u deze waterflesjes in uw koelbox bewaart, zodat de eieren niet bederven!

  1. Zelfgemaakte kruik

De voeten zijn het laatste deel van het lichaam die zich opwarmen wanneer we een duik hebben genomen in onze slaapzak. Om dit probleem tegen te gaan kunt u een flesje vullen met heet water voordat u naar bed gaat. Leg dit flesje vervolgens bij uw voeten in de slaapzak, en geniet van de langdurige warmte die het flesje aanbiedt. Zorg natuurlijk wel voor een degelijke fles met goede sluiting…

  1. Nooit meer koud 

Als u een tent deelt met uw partner, of met iemand waarvan u het niet erg vindt om samen de slaapzak te delen, dan is een dubbele slaapzak een geweldige investering. Een dubbele slaapzak zorgt ervoor dat de lichaamswarmte wordt vastgehouden.

  1. Dé oplossing voor een stroef lopende rits

Een rits die niet lekker open of dicht gaat is heel vervelend. Of het nu de rits is van de tent, kampeertas, slaapzak of uw jas, deze moet soepel lopen.

Met een kaars is dit euvel snel verholpen! Wrijf de (niet aangestoken!) kaars langs de rits, het kaarsvet zorgt er vervolgens voor dat de rits weer soepel open kan gaan en sluiten.

 

We hopen dat u met deze kampeerhacks nóg fijner kunt kamperen. Natuurlijk doet u dat in onze duurzame en mooie ATC caravan 😉