intercamper-header

Duurzaamheid is belangrijk. We zijn ons steeds meer bewust van de druk op het milieu en doen ons best om groene keuzes te maken. Kamperen is al een groene vakantiekeuze, helemaal als u uw eigen Intercamper ATC-caravan meeneemt. Om uw ecologische voetafdruk nog kleiner te maken, kunt u tijdens het kamperen duurzame keuzes maken. In dit artikel geven we u enkele tips.

  1. Een milieuvriendelijke camping

Een groene vakantie begint met het kiezen van een duurzame bestemming. Gelukkig houden veel campings zich hiermee bezig. Zo kiezen ze ervoor om zonnepanelen en duurzame materialen te gebruiken voor hun accommodaties. Ook wordt er steeds meer gerecycled. U herkent een milieuvriendelijke camping aan het Green Key-keurmerk. Campings met dit keurmerk gaan net een stapje verder om hun impact op het milieu te beperken. Op comfort levert u overigens niets in.

  1. Beperk het gebruik van plastic

Jaarlijks belandt zo’n 9 miljard kilo plastic in de oceaan. Een grote hoeveelheid wordt veroorzaakt door plastic wegwerpproducten. Tijdens het kamperen kunt u het gebruik van plastic op verschillende manieren beperken. Schaf bijvoorbeeld een serviesset aan die u telkens weer kunt hergebruiken. Ook kunt u op plastic waterflessen besparen door een jerrycan aan te gebruiken. En denk eens aan een ECO gronddoek van Travellife. Dit gronddoek spaart de ondergrond en u zorgt ervoor dat u niet telkens een nieuw plastic grondzeil hoeft te gebruiken. Uiteindelijk bent u met deze producten ook nog eens goedkoper uit!

  1. Vermijd voedselverspilling

Voedselverspilling is wereldwijd een groot probleem. Jaarlijks worden enorme hoeveelheden eetbaar voedsel weggegooid. Voorkom dit op de camping door goed in te kopen. Houdt u toch restjes over? Bewaar die dan in een koelbox en geniet de volgende dag nog eens van uw maaltijd. Aangesloten op 230 V functioneert de hybride koelbox van Mestic als koelkast.  Zo hoeft u niets weg te gooien.

  1. Kies voor duurzame producten

Om het milieu te sparen is het belangrijk om producten van kwaliteit te gebruiken, zodat u niet steeds nieuwe spullen hoeft te kopen. Bij het produceren van nieuwe producten worden weer kostbare grondstoffen gebruikt, dus hoe langer uw spullen meegaan, hoe beter. In onze webshop vindt u tal van producten die gemaakt zijn van een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal en die tevens van goede kwaliteit zijn.

  1. Ga fietsen of wandelen

Wilt u lekker uitrusten op vakantie? Mooi! Dan belast u het milieu nauwelijks. Bent u liever actief bezig? Denk dan eens aan een mooie fietstocht of een heerlijke wandeling. Een fijne manier om de omgeving te ontdekken. Haal een leuke route van het internet of ga een willekeurige kant op om de regio te ontdekken. Ook wanneer u een stad bezoekt of boodschappen gaat doen kunt u de auto wat vaker later staan. Met één van de fietsendragers uit ons assortiment neemt u uw fietsen gemakkelijk en veilig mee op vakantie.

  1. Zonne-energie

Op de Intercamper ATC kunt u gebruik maken van energiezuinige zonnepanelen. Bij het opwekken van zonne-energie komt geen CO2 vrij, zodat het milieu niet belast wordt. Zo geniet u in alle comfort, op een positieve manier!

 

Met een paar kleine aanpassingen geniet u van een heerlijke vakantie, terwijl u uw ecologische impact beperkt houdt. Door rekening te houden met het milieu kunnen ook de generaties na ons genieten van prachtige kampeervakanties in de natuur.

Intercamper wenst u een fijne en groene vakantie!