Als kampeerliefhebber heeft u vast wel eens gehoord van glamping. De afgelopen jaren is deze manier van kamperen steeds populairder geworden. Dit komt mede omdat kampeerders de afgelopen jaren steeds meer waarde zijn gaan hechten aan de beleving van het kamperen. Eén zijn met de natuur, maar dan wel met het gemak en de luxe van voorzieningen, zoals eigen sanitair, WiFi en wellicht zelfs een jacuzzi.

Het principe is duidelijk: u komt aan op de overnachtingsplaats en alles is ingericht en staat voor u klaar. Dit alles in een ‘Instaram proof’ omgeving. Uiteraard kunt u glamping ook ervaren met uw ATC caravan. Dan kiest u voor een luxe (glamorous) camping, zet uw ATC op de prachtige kampeerplek en dan kan het ultieme genieten beginnen. Wij weten zeker dat u mooie kiekjes voor Instagram kunt maken in uw duurzame, ecologische én vooral unieke ATC!

Oorsprong van glamping

De oorsprong van glamping is te vinden in het begin van 1900 bij de Europese en Amerikaanse safari’s in Afrika. De reizigers uit die tijd waren gewend aan comfort en luxe en wilde deze leefstijl niet zomaar opgeven tijdens het reizen en kamperen in Afrika. Zo ontstond de luxe en ingerichte safaritent; de eerste vorm van glamorous kamperen. Rond 2009 wordt het glamperen in Nederland opgepakt. Met de ATC kunt u uw eigen glamping-verblijf meenemen. Kies bijvoorbeeld voor een fijne doucheruimte met toilet en een uitneembare keuken (lekker buiten koken). De ATC is volledig aan te passen aan uw glamping-wensen!

Tegenwoordig kent Nederland honderden glamping-locaties, waarbij vooral Texel, Brabant en Overijssel populair zijn. Maar ook Italië en Frankrijk zijn bij de Nederlanders in trek, met name Sardinië, Toscane, het Gardameer, de Ardèche, de Cote d’Azur en Vandée.

Waar trekt u naartoe met uw duurzame, ecologische en glamoureuze ATC caravan?