intercamper-regen

Heerlijk! Het kampeerseizoen is in volle gang. In Nederland moeten we (helaas) wel extra rekening houden met het wisselende weer. Iedere kampeerder heeft er weleens mee te maken gehad: regen en wind tijdens de kampeertrip. En wat doe je dan op de camping? In dit blog geven we je een aantal slimme kampeertips bij slecht weer.

Bordspellen

Bordspellen zijn altijd een goed idee. Zowel jong als oud vindt het leuk om zo nu en dan een ‘ouderwets Hollandsch’ bordspel te doen. Wanneer het een dagje regent kun je de strijd aangaan met je kids, familie of vrienden, waarmee je fijn op de camping verblijft. Ganzenbord, Monopoly, Mens-erger-je-niet, Rummikub en Yahtzee… er is vanalles op bordspel-gebied te vinden!

Kaarten

Kaarten nemen weinig ruimte in beslag in de caravan. Onze tip: neem altijd één of twee kaartspellen mee en je weet zeker dat je bij een regenbui jezelf binnen kunt vermaken. Er zijn talloze kaartspellen te spelen, zoals pokeren, pesten, hartenjagen, patience etc. Op internet vindt je nog veel meer variaties. Zo kom jij het slechte weer wel door.

Ga eropuit

Als het regent of koud is buiten, dan hoef je natuurlijk niet perse in de caravan te blijven. Pak je paraplu, trek je laarzen aan en ga er lekker op uit! Er is altijd wel een museum, kasteel of grot in de buurt waar je heerlijk kunt genieten en droog blijft! Maar ook een indoorspeeltuin, escape room of binnenzwembad is een goed alternatief! Check Google Maps voor de leukste indoor suggesties in de buurt van de camping.

Lekker lezen

De tijd doden kan ook met een goed boek. Plof neer op het bed van je caravan, pak een glas wijn of kop thee, iets lekkers erbij en verlies je in een boek. Voordat je het weet is de regenbui voorbij en kun je naar buiten verkassen. Houd je niet zo van lezen, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een puzzel- of knutselboekje of, net zoals vroeger, de Donald Duck.

Bingewatchen

Natuurlijk kun je ook ‘gewoon’ voor een luierdagje kiezen. Zoek de WiFi op en ga lekker jouw favoriete serie of films kijken. Netflix, Videoland, RTL XL of KIJK zijn slechts enkele voorbeelden van platformen die een groot assortiment bieden. Kruip in het caravan-bed met een zak chips, bak popcorn of ander lekkernij en genieten maar!