Kamperen-met-een-hond-featured

Heerlijk kamperen met de ATC van Intercamper? Dan kunt u gewoon de hond meenemen op uw kampeertrip. Er is voldoende ruimte in de caravan en met onderstaande praktische tips houdt u het ook nog lekker ontspannen samen.

Tip 1: aan de lijn

Op de meeste campings is aanlijnen verplicht. Maar ook als dat niet het geval is, raden wij u aan om de hond aan de lijn te houden. Zo voorkomt u eventuele overlast voor andere kampeerders. Ook hoeft u niet bang te zijn dat hij/zij vermist raakt. Idealiter is uw hond zo getraind dat hij luistert naar de basiscommando’s, maar een lijntje tussen u en uw trouwe viervoeter is wel zo veilig!
Het is ook slim om de hond een reflecterende halsband om te doen (al dan niet met de gegevens van de camping en uw telefoonnummer), zodat hij/zij in het donker ook opvalt.

Tip 2: wees voorbereid op alle mogelijke weersinvloeden

Ook buiten het hoogseizoen om is het heerlijk om te kamperen. Áls u zich er maar op kleedt. Regen, wind, sneeuw, hittegolf… het kan allemaal voorkomen.
Wanneer u zelf een extra vest aandoet of een extra deken op uw campingbed legt, is het goed om ook de hond extra in te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere warme hondenslaapzak of een fijne deken. Andersom kan natuurlijk ook; warme temperaturen vragen ook om aanpassingen. Zorg in dat geval dat u altijd een koelmat of koelvest heeft voor de hond en dat er voldoende water in de buurt is.

Tip 3: denk om de ruimte

Wanneer u met de ATC op vakantie gaat, dan heeft u voldoende ruimte om ook de hond mee te nemen. Maar mocht u met een tentje weg gaan, dan is het handig als u rekening houdt met de beperkte slaapruimte. Kies daarom voor een grotere tent, zodat jullie allebei lekker de ruimte hebben en comfortabel kunnen liggen. Vergeet niet zijn/haar favoriete speeltje mee te nemen!
Is het de eerste keer dat u met de hond gaat overnachten in een caravan/tent? Probeer het dan eerst even uit in de tuin of ergens vlak bij huis, zodat jullie- mocht het niet goed gaan – gewoon snel naar huis kunnen.

Tip 4: speelgoed

Kamperen kan best spannend zijn voor de hond. Neem daarom speelgoed en kauwbotjes mee. Dit helpt bij kalmeren én voorkomt verveling.

Tip 5: EHBO-kit

Tijdens een kampeertrip is er niet altijd een dokter of dierenarts in de buurt. Ga daarom goed voorbereid op pad en neem een EHBO-kit voor uzelf én voor de hond mee. Denk daarbij aan het volgende:

  • Veerband
  • Jodium
  • Tekenverwijderaar
  • Benadryl voor het geval ze gestoken worden door een bij (een tablet van 25 mg is perfect voor een hond van 25 pond, 1 mg per pond – u kunt het opdelen voor kleinere honden, of Benadryl voor kinderen kopen)

Tip 6: vaccinaties up-to-date

Honden kunnen in de natuur allerlei infecties oplopen van vlooien, teken en zelfs muggenbeten. Maar ook door het drinken in een meer of door het spelen met andere honden kan hij/zij van alles oplopen. Zorg daarom voor de juiste preventieve medicatie én vaccins, zodat uw hond goed beschermd mee kan op de kampeertrip. De dierenarts weet precies welke inentingen nodig zijn.

Tip 7: geniet!

Het is hartstikke leuk en gezellig om uw viervoeter mee te nemen op kampeeravontuur. De band die jullie opbouwen is fantastisch, u bent lekker in beweging en op een terrasje zit u nooit alleen. Geniet er dus lekker van!